Utorak, 18 Juna, 2024
HomeVijestiSvijetČetvero ubijeno u pucnjavi u stanu u Čikagu

Četvero ubijeno u pucnjavi u stanu u Čikagu

Ubica s problemima kontrole bijesa

Četiri osobe su jučer ubijene i još jedna je u kritičnom stanju nakon što ih je u stambenoj zgradi u Čikagu upucao komšija. 

Osumnjičeni, koji nije identificiran, je odmah uhapšen. On, navodno, ima problem sa kontrolom bijesa, a zadržan je u pritvoru, saopćila je čikaška policija. 

Sve se dogodilo jučer oko 17:45 sati. Policija je primila poziv da se čula pucnjava u trospratnoj zgradi na sjeverozapadu grada. 

Kada su ušli u stan odakle se začula pucnjava, pripadnici policije su pronašli četiri osobe kako leže na podu, 66-godišnjakinju, 61-godišnjeg muškarca, žensku osobu u kasnim tridesetima i muškarca u kasnim četrdesetima. Policija nije objavila njihov identitet. Ubica, penzionirani radnik na gradilištu, ih je upucao dok su jeli u svom stanu, saopćila je policija. Komšije su ga poznavale kao problematičnu osobu, koja nije bila u dobrim odnosima sa njima.  Nakon što je upucao četvero komšija, popeo se na idući sprat, ušao u drugi stan i upucao 52-godišnju ženu, koja je odvezena u bolnicu u kritičnom stanju. 

Policijski službenik je naveo da je većina stanara u toj zgradi imala problema s ovim komšijom, ali, očigledno ne ovih razmjera. 

– Do ovog momenta smo uživali stanujući ovdje. Bilo je normalno, tiho i uredno naselje – rekao je Bil Poper (Bill Popper), stanar u ovoj zgradi. 

SourceAvaz
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -