Srijeda, 19 Juna, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaBugatti najavio dolazak nasljednika modela Chiron

Bugatti najavio dolazak nasljednika modela Chiron

Bugatti, svjetski poznati proizvođač superautomobila, označio je kraj jedne ere zatvaranjem proizvodnje svog ikoničnog modela Chirona ove godine. Posljednji primjerak ovog egzotičnog automobila proizveden je prije samo 15 dana, čime je završena era Chirona.

Međutim, ljubitelji Bugattija ne moraju dugo čekati na nasljednika. Francuski proizvođač nedavno je objavio da će javnosti predstaviti novi model 20. juna, čija su svojstva još uvijek obavijena velom tajne.

Iako detalji o novom modelu nisu otkriveni, zna se da će on posjedovati V16 hibridni motor koji može razvijati impresivnih 1.800 konjskih snaga. Ovaj motor zamijenit će trenutnu W16 jedinicu s unutrašnjim sagorijevanjem, a novi model će biti atmosferski motor, za razliku od Chironovog kompresorskog motora.

Prema neslužbenim informacijama, novi Bugatti će, zahvaljujući svom snažnom motoru, imati izuzetna ubrzanja. Ubrzanje do “stotke” trajat će samo dvije sekunde, dok će postizanje brzine od 200 km/h zahtijevati manje od 5 sekundi. Impresivan podatak je i da će dostizanje brzine od 300 km/h trajati manje od 10 sekundi. Maksimalna brzina će biti elektronski ograničena na 446 km/h.

Iako su ove informacije očaravajuće, entuzijasti i kolekcionari će morati pričekati do 2026. godine kako bi dobili priliku voziti novi Bugatti model. Naime, proizvodnja će biti ograničena na samo 250 primjeraka, čime će se osigurati ekskluzivnost i rijetkost automobila.

Dok s nestrpljenjem iščekujemo premijeru novog Bugattija, ostaje nam da se divimo njegovim impresivnim specifikacijama i nestrpljivo čekamo novu eru automobilske ekskluzivnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -