Utorak, 18 Juna, 2024
HomeSportNogometBrazilski fudbalski talent Robinjo, osuđen za grupno silovanje, uči novi zanat u...

Brazilski fudbalski talent Robinjo, osuđen za grupno silovanje, uči novi zanat u zatvoru

Brazilski fudbalski talent Robinho, koji sada ima 40 godina, i dalje je u zatvoru gdje služi višegodišnju kaznu zbog grupnog silovanja žene u diskoteci. Sud u Milanu ga je 2017. godine osudio, zajedno s petoricom sunarodnjaka, za ovaj gnusan zločin, a presuda je potvrđena i od strane italijanskog Vrhovnog suda 2022. godine.

Iako se trenutno nalazi iza rešetaka, Robinho ne miruje. Odlučio je iskoristiti vrijeme u zatvoru kako bi naučio novi zanat i priključio se programu učenja kojim im država omogućava olakšan povratak u društvo. Trenutno, on popravlja televizore, radio prijemnike i ostale električne uređaje u domaćinstvima.

Robinhovo bogatstvo se procjenjuje na 71 milion eura, ali to mu ne garantira privilegiju u zatvoru. Advokat Robinha, Mario Rosso Vale, izjavio je da je Brazilac skroman i pravi primjer zatvorenika koji nema nikakvih problema s ostalima. On je također dobio patike kako bi mogao uživati u nogometu tokom rekreacije u zatvoru.

Njegovi advokati trenutno rade na tome da Robinho izađe iz zatvora 2027. godine, kada će odslužiti skoro polovinu svoje kazne. Do tada, on će nastaviti učiti novi zanat i provoditi vrijeme što mirnije i korisnije.

Ova priča o Robinhu, jednom od velikih brazilskih talenata, podsjeća nas na važnost pravde i odgovornosti, bez obzira na slavu ili bogatstvo. Lekcija koju možemo naučiti iz ove priče jeste da niko nije iznad zakona i da su posljedice za grozne zločine neizbježne, bez obzira na to koliko uspješna ili poznata osoba bila.

Naša misija je informirati javnost o važnim dešavanjima i društvenim pitanjima, a priče kao što je ova poslužit će kao podsjetnik da se pravda uvijek mora ispuniti i da nijedna osoba nije iznad zakona.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -