Utorak, 18 Juna, 2024
HomeSportOstali sportoviBoks legendarnog Tysona: Treniranje i odricanja za meč sa Jakeom Paulom

Boks legendarnog Tysona: Treniranje i odricanja za meč sa Jakeom Paulom

Bivši svjetski bokserski šampion Mike Tyson dao je intervju za Forbes u kojem je otkrio detalje priprema za svoj nadolazeći meč sa kontroverznim YouTuberom Jakeom Paulom. Tyson je istakao kako Paula smatra ozbiljnim protivnikom te da trenira intenzivno, čak tri puta dnevno.

“Prošlo je šest sedmica otkad sam posljednji pušio ili se seksao. Nisam uspio biti ovako discipliniran još od djetinjstva. Pretvaram se da to volim, ali zapravo mrzim što ne mogu pušiti i spavati sa svojom ženom”, izjavio je Tyson.

Meč između Tysona i Paula bit će prvi profesionalni meč za Tysona još od 2005. godine, dok smo ga u ringu posljednji put vidjeli 2020. godine u egzibicijskom meču sa Royem Jonesom Juniorom. Ovaj meč sa Paulom bit će klasifikovan kao profesionalni, a ishod će se upisati u zvanični skor ova dva borca.

Jake Paul, koji je postao poznat kao YouTuber, već šest godina trenira boks, a u posljednje četiri godine je imao deset profesionalnih mečeva, od kojih je pobijedio u devet (šest puta nokautom). Njegov jedini poraz do sada je došao od Tommyja Furyja, brata Tysona Furyja, također poznatog boksera.

Borba između Tysona i Paula privlači veliku pažnju, s obzirom na njihovu reputaciju, ali i na Paulovu brzinu uspona u boksu. Ovaj meč će sigurno biti izazov za obojicu boraca, a boksački svijet nestrpljivo iščekuje njihov susret u ringu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -