brata Banjalučanin sa sinovima tukao brata do smrti

Banjalučanin sa sinovima tukao brata do smrti

Banjalučanin sa sinovima tukao brata do smrti

Sve se odigralo 1. marta prošle godine

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv četiri osobe koji se terete da su u martu prošle godine počinili krivično djelo ubistvo iz nehata Banjalučanina Milorada Bukše (53).

Prema navodima iz optužnice koju je podiglo banjalučko tužilaštvo, kao saizvršioci optuženi su Predrag Bukša (51) i njegovi sinovi Danilo (22) i David Bukša (22) svi iz Banje Luke, te Slaviša Adžić (31) iz Dervente.

Ležao na tlu

U optužnici se navodi da je 1. marta prošle godine u periodu od 19:40 do 20 sati u ulici Miloša Crnjanskog u Banjoj Luci došlo do svađe između Predraga Bukše i njegovog brata Milorada.

Predrag se nalazio u prikolici svog kamiona Mercedes, a kada se Milorad popeo u prikolicu ovaj ga je odgurnuo, usljed čega je oštećeni pao potrbuške na asfaltnu podlogu.

– Dok je oštećeni ležao na tlu, Predrag, David i Danilo Bukša, te Slaviša Adžić su mu prišli, sjeli na njega, te mu pesnicama zadali više udaraca po cijelom tijelu, da bi u jednom trenutku Danilo nogom udario oštećenog u leđa. Iako je oštećeni sve vrijeme zapomagao ispuštajući bolne krikove, svjesni da usljed takvih njihovih zajedničkih radnji može nastupiti smrt, nastavili su da ga udaraju, sve dok oštećeni nije izgubio svijest – stoji u optužnici.

Pritisak na grudni koš

Dodaje se da je usljed zadobijenih udaraca i držanja Milorada pritisnutog o asfaltnu podlogu u potrbušnom položaju, došlo do pritiska na grudni koš, što je imalo za posljedicu aspiraciju velike količine želudačnog sadržaja, te mehaničkog ugušenja i smrti.

Neposredno nakon ovog tragičnog događaja, komšije Bukši su ispričale da su braća Milorad i Predrag bili u sukobu oko imovine nako smrti oca, a živjeli su u kući u dupleksu u banjalučkom naselju Petrićevac ispred koje je i došlo do sukoba i tragičnog ishoda.

IZVOR: AVAZ