Banja Luka: Pronađene laboratorije za proizvodnju skanka

Policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za organizovani kriminalitet uhapsili su danas na području Banje Luke četiri osobe i pronašli veliku laboratoriju za proizvodnju marihuane, izjavila je Srni načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS-a Mirna Miljanović.

0
86

Nezvanično, procjenjuje se da je pronađeno od 900 do 1.000 komada te droge.

U pitanju je, kako je naglasila Miljanović, jedna od najvećih laboratorija, koja je pronađena na teritoriji tog bh.entiteta, dok je druga manjeg kapaciteta.

Policija je uhapsila četiri osobe, inicijala D.D., D.Đ., D,T. I S.Š.. Osoba inicijala S.Š. se tereti da je organizator te međunarodne organizovane kriminalne grupe, koja se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kod njega je sinoć pronađena i određena količina oružja, kao i ekspoloziva te falsifikovani dokumenti.

Sumnja se da je ta organizovana grupa proizvodila drogu na području Banje Luke, te je dalje prometovali van BiH i šire u zemlje Evrope.

Nezvanično, slobode su lišeni Nenad Dragišić, Dean Đajić, Danijel Trninić i Sanel Šeranić.

Akciju, kodnog naziva “Unikat”, proveli su policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a RS, uz asistenciju Policijske uprave Banja Luka, na području tog grada, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenih, a tokom dana bit će predati nadležnom tužilaštvu.