Audi RS7 Sportback je najbrži blindirani automobil na svijetu

Kompanija AddArmor stoji iza projekta APR RS7 koji predstavlja najbrži blindirani automobil na svijetu.

0
96

Radi se zapravo o blindiranom Audiju RS7 Sportback koji košta 205.000 dolara, a koji se može probiti kroz manje prepreke i izdržati izdržati napada manjim oružjem.

Automobil pojeduje B4 zaštitu po evropskim standardima zbog koje je teži u odnosu na standardnu verziju za nešto više od 90 kg. To je postignuto korištenjem polikarbonatnog kompozita umjesto čelične oplate, a iz AddArmora kažu da je 10 puta čvršća od balističkog čelika. Paneli karoserije su ojačani ovim materijalom, a prozori su zamijenjeni višeslojnim mješavinom polikarbonata i balističkog stakla. Ako to nije dovoljno, AddArmor može zaštititi automobil zaštitom koja zadovoljava B7 evropski standard kako bi mogao zaustaviti gotovo sve vrste naoružanja.

APR je tunirao Audijev 4,0-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 760 KS zahvaljujući kojem automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od tri sekunde, dok je maksimalna brzina veća od 320 km/h. To znači da se radi o najbržem blindiranom automobili na svijetu.

Kompanija moće ugraditi i osljepljujuća svjetla, sonične topove, elektrošokere, raspršivače peper spreja i prednju zaštitu za probijanje prepreka.