Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
HomeVijestiSvijetAngela Merkel je dobrog zdravlja i namjerava odslužiti cijeli mandat do 2021....

Angela Merkel je dobrog zdravlja i namjerava odslužiti cijeli mandat do 2021. godine

Posljednjih sedmica imala nekoliko napada drhtavice na javnim ceremonijama

Kancelarka Angela Merkel je dobrog zdravlja i namjerava odslužiti cijeli mandat do 2021. godine u koaliciji sa saveznicima iz Socijaldemokratske partije Njemačke, izjavio je šef njenog kabineta Helge Braun, prenose agencije.

Merkel, koja je napunila 65 godina, imala je posljednjih sedmica nekoliko napada drhtavice na javnim ceremonijama, što je pokrenulo špekulacije o njenom zdravstvenom stanju, dok ona insistira na tome da je “dobro”.

Braun je rekao kako je kancelarka dobrog zdravlja i da je sposobna odraditi cijeli mandat, do saveznih izbora zakazanih za 21. oktobar 2021. godine.

U javnosti se četvrti mandat Merkel dovodi u pitanje zbog njenih napada drhtavice i mnogi se pitaju da li će se socijaldemokrate povući iz vladajuće koalicije, koju mnogi članovi te lijevo orijentirane stranke žele napustiti.

Braun ipak očekuje da će socijaldemokrate ostati u koaliciji s konzervativnim blokom Angele Merkel, Kršćansko-demokratskom unijom.

On je rekao kako ne vjeruje da će Socijaldemokratska partija Njemačke okrenuti leđa u trenutku kada se njemačka vlada mora pozabaviti Brexitom i pomoći oblikovanju evropske budućnosti te da naredne godine preuzme predsjedavanje Evropskom unijom.

SourceAvaz.ba
- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -