Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
HomeSportOstali sportoviAmel Tuka ženi se u oktobru

Amel Tuka ženi se u oktobru

Vjenčanje zakazano za 12. oktobar u hotelu „Dubrovnik“ u Zenici . Pozvano 200 gostiju. Denial Ahmetović među gostima

Naš najbolji atletičar Amel Tuka i njegova zaručnica Amina Pivić u oktobru će stati pred matičara i krunisati svoju ljubav, saznaje “Avaz”.

Sudbinska slika

Lijepa Zeničanka i naš proslavljeni sportista već četiri godine su u ljubavnoj vezi, a upoznali su se na apsolventskoj večeri kada su završavali fakultet – Amina pravo, a Amel mašinstvo. Inače, ta dva fakulteta su se tada nalazila u istoj zgradi.

Njihova ljubav desila se mnogo prije Tukinog sportskog uspjeha.

Bio je tada student koji je u Zenicu došao iz Kaknja i živio je u studentskom domu. Skroman momak, koji je živio za atletiku i trčanje. No, kada je Amina objavila svoju fotografiju na društvenim mrežama te napisala da je apsolvent, Amelovo srce zakucalo je jače. Javio se Amini i pozvao je da idu zajedno na apsolventsku večer. Tada su se upoznali, a sedam dana nakon toga počeli su se zabavljati.

Kako saznajemo, veličanstveno vjenčanje zakazano je za 12. oktobar u hotelu „Dubrovnik“ u Zenici, na koje je pozvano oko 200 gostiju. Iako je prvobitno trebalo biti čak 400 zvanica, par se odlučio prepoloviti broj.

Iako još nisu odlučili ko će te večeri zabavljati zvanice, za sada je poznato da će na vjenčanju kao gost biti Tukin veliki prijatelj Denial Ahmetović, tako da se očekuje da će se i on te večeri uhvatiti mikrofona.

Da sve bude vrhunski i na nivou, ljubavni par angažirao je agenciju koja se bavi pripremanjem vjenčanja, tako da ništa ne smije biti prepušteno slučaju. 

Budući da je Amel u Italiji, aktivnijom organizacijom vjenčanja pozabavit će se po dolasku u Zenicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -