Utorak, 18 Juna, 2024
HomeCrna HronikaAfghanistanac osumnjičen za teško ubistvo predat ekstradiciji u BiH

Afghanistanac osumnjičen za teško ubistvo predat ekstradiciji u BiH

Prema informacijama iz SIPA-e, danas je državljanin Afganistana, osumnjičen za teško ubistvo i nezakonitu proizvodnju, držanje i prodaju oružja i eksplozivnih naprava, predat ekstradiciji u Bosnu i Hercegovinu.

Kako saznajemo, osoba je bila u bijegu od nadležnih organa Republike Srbije zbog počinjenih krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom te zemlje. Policijski organi su ga pronašli i izvršili kriminalističku obradu, nakon čega je osoba lišena slobode.

Nakon sprovedene istrage i kriminalističke obrade, državljanina Afganistana su predali sudiji za ekstradiciju Suda Bosne i Hercegovine radi daljeg nadležnog postupanja. Ekstradicija je izvršena u skladu s međunarodnim sporazumima i pravnim procedurama.

“Ova akcija pokazuje sjajnu saradnju između policijskih i pravosudnih institucija, kako unutar Bosne i Hercegovine, tako i sa stranim partnerima. Osumnjičeni će biti predmet daljeg krivičnog postupanja pred sudom u BiH”, izjavio je portparol SIPA-e.

Detalji o samom slučaju i identitetu osumnjičenog nisu objavljeni iz sigurnosnih razloga. U skladu sa pravilima istrage, podaci o osumnjičenima se ne iznose u javnost sve dok to ne dozvoli nadležni sud.

Ova vijest je još jedan primjer uspješne akcije policijskih organa u borbi protiv organizovanog kriminala i međunarodnog terorizma. Sigurnost građana je prioritet nadležnih institucija, a akcije poput ove šalju jasnu poruku da kriminalci neće proći nekažnjeno.

[sipaa, policija, ekstradicija, borba protiv kriminala]

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -