Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometTragedija u Curitibi: Navijači Cruzeira napadnuti po povratku s utakmice

Tragedija u Curitibi: Navijači Cruzeira napadnuti po povratku s utakmice

U tragičnom incidentu koji se dogodio nakon fudbalske utakmice, navijači kluba Cruzeiro postali su meta brutalnog napada. Nesreća se odigrala kada su se pripadnici ultras grupe Mafia Azul vraćali iz Curitibe, gdje su gledali meč protiv Athletica Paranaensea.

Napad navijača Palmeiras

Grupa navijača Palmeirasa, poznata pod nazivom Mancha Verde, napala je autobus navijača Cruzeira. Napadači su ispalili vatromet i bacali bombe kućne izrade na autobus, što je izazvalo paniku među putnicima.

Teške posljedice napada

Ulica je bila zasuta ekserima, što je rezultiralo probušenim gumama na autobusu. Tokom napada došlo je do požara, a nekoliko navijača Cruzeira zadobilo je teške povrede. Na snimcima se može vidjeti kako napadači nasilno prilaze povrijeđenim osobama.

Smrtni slučajevi i ranjavanja

Nažalost, jedan navijač je preminuo u ovom strašnom incidentu, dok su mnogi drugi povrijeđeni nakon što su pobjegli iz plamteće vozila. Incident se sjeća sličnog sukoba od prije dvije godine, kada je u okršaju između ovih grupa ubijeno četvoro ljudi i desetoro povrijeđeno.

Ovaj tragičan događaj samo dodatno ukazuje na potrebu za jačim mjerama sigurnosti na sportskim događajima, kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvih nasilnih incidenata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -