Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinMuzikaDamiano David iz Maneskina lansira novu pjesmu "Born With A Broken Heart"

Damiano David iz Maneskina lansira novu pjesmu “Born With A Broken Heart”

Damiano David predstavlja svoj solo projekat

Nova pjesma Damiana Davida, frontmena grupe Måneskin, nosi naziv “Born With A Broken Heart”. Ovaj singl dolazi s pratećim muzičkim spotom koji je režirala Aerin Moreno. Ovaj projekat je drugo izdanje Damiana kao solo izvođača, nakon debitantskog singla “Silverlines”.

Pjesma inspirsana ličnim iskustvima

Damiano je otkrio da je u momentu pisanja pjesme prolazio kroz teške trenutke. “Djelovao sam bezosjećajno i plašio sam se da sam izgubio sposobnost da osjećam stvari”, kazao je on. Ove emocije su se pojavile tokom njegovog ulaska u značajnu vezu.

Reakcije fanova na novu zvučnu estetiku

Međutim, fanovi su ostali razočarani jer pjesma odstupa od prepoznatljivog rock zvuka grupe Måneskin. Umjesto toga, mnogi su primijetili da pjesma zvuči kao da bi je mogli izvesti Harry Styles ili Taylor Swift. Komentari na društvenim mrežama ukazuju na to da se David trudi da se uklopi u američku pop scenu.

Kontroverze na društvenim mrežama

Pojedini obožavatelji smatraju da je Damiano izgubi svoj prepoznatljivi stil i da se previše oslanja na trendove mainstream muzike. Njegov citat “Rock and roll ne umire” više ne odražava njegovu novu muzičku pravcu, prema mišljenju mnogih. Svakako, očekuju povratak originalnom zvuku Maneskina.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -