Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetSindikalni vođa Sivro najavljuje moguće proteste zbog plata u KS

Sindikalni vođa Sivro najavljuje moguće proteste zbog plata u KS

Razgovor o dogovoru s premijerom

Predsjednik Sindikata radnika KS, Edin Sivro, gostovao je na Dnevniku 2 Federalne televizije. Tom prilikom je izrazio očekivanja o mogućem dogovoru s premijerom kantona, Nihadom Ukom.

Jedinstven stav sindikata

Sivro je naglasio da je osnovna plata na nivou Federacije BiH 425 KM. On ističe da sindikat zastupa interese 16.500 radnika na koje se odnosi ova osnovica. Uz njih, podršku će pružiti i kolege iz Komunalne privrede i zdravstva.

Najava sindikalnih aktivnosti

Ukoliko ne dođe do dogovora s Vladom KS, Sivro je najavio sindikalne aktivnosti. On je napomenuo da će se prvo organizovati manji protesti, a ukoliko bude potrebno i veći skupovi, pa čak i štrajkovi.

Budžet Vlade KS

Vlada KS mora pripremiti budžet koji će uključivati povrat svih kredita i zaduženja. Sivro naglašava da bez tog koraka, isplata plata i ostalih prava radnika neće biti moguća.

Posljedice nezadovoljstva radnika

Sivro upozorava da ukoliko Vlada KS ne želi imati zadovoljstvo među radnicima, suočit će se s ozbiljnim posljedicama. “Neće imati zadovoljnih radnika, a eventualno će imati i nekvalitetnu radnu snagu”, rekao je Sivro.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -