Ponedjeljak, 28 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportF1Carlos Sainz slavi pobjedu na Velikoj nagradi Meksika

Carlos Sainz slavi pobjedu na Velikoj nagradi Meksika

Pobjeda Sainza u Meksiku

Carlos Sainz, vozač Ferrarija, ostvario je četvrtu pobjedu u karijeri na Velikoj nagradi Meksika. Utrka je održana 27. oktobra 2024. godine. Sainz je startovao s pol pozicije, a ovo mu je druga pobjeda u ovoj godini, nakon trijumfa na Velikoj nagradi Australije.

Podijum na utrci

Podijum su kompletirali britanski vozač Lando Norris iz tima McLaren i Sainzov timski kolega Charles Leclerc. Četvrto i peto mjesto pripali su vozačima Mercedesa, Lewisu Hamiltonu i Georgeu Russellu.

Uzbudljivi trenuci utrke

Najuzbudljiviji momenti počeli su u 9. krugu. Sainz je tada pretekao Maxa Verstappena i preuzeo vodstvo. Krug kasnije, Norris se probio do drugog mjesta, pretekavši Verstappena, a zatim je i Leclerc slijedio njegov primjer.

Verstappen je, međutim, pretrpio kazne u 14. i 20. krugu zbog prekršaja, što mu je otežalo utrku. Ferrari je dominirao prvim pozicijama gotovo cijelu utrku, sve do 60. kruga.

Greška Leclerca i trijumf za Ferrarija

U 63. krugu, Leclerc je napravio grešku i izletio sa staze. Time je omogućio Norrisu da preuzme drugo mjesto. Ova utrka bila je još jedan dokaz moći Ferrarija u Formuli 1.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -