Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetNapad na Policiju u Iranu: Deset Policajaca Ubijenih u Zasjedi

Napad na Policiju u Iranu: Deset Policajaca Ubijenih u Zasjedi

Tragedija u Sistan i Beludžistanu

Naoružani napadači u subotu su izveli smrtonosnu zasjedu na dvije policijske patrolne jedinice u jugoistočnoj iranskoj provinciji Sistan i Beludžistan. Prema vijestima, ubijeno je najmanje deset policajaca tokom razmjene vatre.

Detalji Incidenta

Incident se dogodio u Taftanu kada je policija reagovala na hitan poziv. Napad je uslijedio pri povratku patrola u stanicu. Državna novinska agencija IRNA potvrdila je informacije o napadu, navodeći da su policijske jedinice upale u zasjedu.

Istraga i Reakcija

Iranski ministar unutrašnjih poslova Eskandar Momeni naredio je hitnu istragu. Formiran je komitet koji će se sastojati od komandira policije i visokih zvaničnika ministarstva. Njihov zadatak je da posjete mjesto incidenta i izvijeste ministra.

Preuzimanje Odgovornosti

Militantna grupa Jaish al-Adl preuzela je odgovornost za napad putem društvenih mreža. Ova grupa poznata je po napadima na iranske snage sigurnosti u ovoj nemirnoj provinciji.

Eskalacija Napetosti

Sistan i Beludžistan je poznat po prisutnosti više militantnih grupa. Raniji sukobi su rezultirali gubicima među policijom. Napad na subotnju patrolu dogodio se kratko nakon što su izraelske snage gađale vojne lokacije u Iranu, izazivajući dodatnu napetost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -