Nedjelja, 27 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinFilm/TVSud u Novom Meksiku odbacio ponovo razmatranje optužnica protiv Aleka Boldvina

Sud u Novom Meksiku odbacio ponovo razmatranje optužnica protiv Aleka Boldvina

Odluka suda o optužbama

Sud u Novom Meksiku odlučio je da ne razmatra ponovo optužnicu protiv glumca Aleka Boldvina. Ove optužnice vezane su za smrtonosnu pucnjavu koja se dogodila na setu filma ”Rđa” 2021. godine. U tom incidentu stradala je snimateljica Halina Hačins.

Odbačene optužbe iz jula

Optužbe za ubistvo iz nehata su prve odbačene u julu. Tokom suđenja, pošlo se na svjetlo da su tužioci uskratili ključne dokaze odbrani. Tačno je da je municija koja je bila povezana s istragom bila “skrivena” od advokata Boldvina.

Odluka sudije Marlou Somer

U svojoj odluci, sudija Marlou Somer naglasila je da zahtjev države za obnovu optužbi ne sadrži dovoljne argumente. ”Izmijenjeni zahtjev ne donosi nove činjenice ili pravne osnove”, izjavila je sudija. Takođe je istakla da je problem sa dokazima odgodio postupak, čime je jako štetio Boldvinu.

Sjećanje na Halinu Hačins

Podsetimo, Halina Hačins je ubijena u oktobru 2021. godine tokom probe scene. Boldvin je ispalio hitac misleći da u pištolju nema pravih metaka. Ovaj tragičan incident još uvijek izaziva brojne rasprave i kontroverze u filmskoj industriji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -