Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinMuzikaPrije 30 godina preminuo Milan Mladenović: Sjećanje kroz muziku i koncerte

Prije 30 godina preminuo Milan Mladenović: Sjećanje kroz muziku i koncerte

Milan Mladenović i njegov muzički put

Milan Mladenović, rok muzičar, pjesnik i umjetnik, preminuo je 5. novembra 1994. godine u Beogradu. Njegove pjesme ostavile su neizbrisiv trag kroz grupe poput Ekatarina Velika, Šarlo Akrobata, Limunovo drvo i Angels Breath.

Obilježavanje 30. godišnjice

Ove jeseni obilježava se tačno 30 godina od Mladenovićeve smrti. Udruženje “Deca iz vode” planira seriju koncerata kako bi evociralo uspomene na njega. Ovi koncerti će se održati širom bivše Jugoslavije, u želji da starijim generacijama vrate uspomene i novima dočaraju njegovu muziku.

Posebni koncert u Sarajevu

Jedan od nastupa održaće se u klubu Sloga 22. novembra. Na koncertu će nastupiti EKV tribute band “Deca iz vode”, a specijalni gost bit će Srđan Žika Todorović, poznati glumac i bivši bubnjar EKV-a. Žika je sa Milanom radio na dva studijska albuma, koji uključuju hitove poput “Zemlja” i “Ljubav”.

Mladenovićeva veza sa Sarajevom

Zanimljivo je da je Milan dio svog djetinjstva proveo u Sarajevu, gdje je često nastupao. Posvetio je pjesmu ovom gradu, a njegov utjecaj i danas živi među ljubiteljima muzike.

Saradnja između muzike i sjećanja na Mila nastavit će se kroz ove koncerte, donoseći nostalgiju i uživanje ljubiteljima njegove muzike.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -