Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetNapetosti između Irana i Izraela: Reakcije na nedavne napade

Napetosti između Irana i Izraela: Reakcije na nedavne napade

Iranski mediji umanjuju značaj incidenta

Iranski mediji su pokušali smanjiti značaj nedavnog napada, ističući kako je akcija iranskih protivzračnih snaga rezultirala “ograničenom štetom”. Incident je pogodio pogranične provincije Khuzestan i Ilam, ali su građani nastavili sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Škole i sportski događaji nastavljaju s radom

Iranske vlasti su potvrdile da će svi školski i sportski događaji biti održani prema planu. Iako su letovi iznad Irana nakratko obustavljeni, oni su brzo nastavljeni, što dodatno ukazuje na odlučnost vlasti da umire javnost.

Građani zadržavaju smirenost

Septideh, tridesetogodišnja menadžerica osiguranja, izjavila je da se probudila u subotu, ne gubeći optimizam. “Rat je zastrašujuć, ali ne mislim da će doći do strašnog rata u Iranu,” kazala je.

Odgovor vlasti na izraelske napade

Iranske vlasti su najavile pravo na uzvrat na izraelske zračne napade. Ovi napadi uslijedili su nakon što je Iran ranije ovog mjeseca raketirao Izrael, što dodatno komplikuje situaciju.

Procjene i reakcije analitičara

Izraelska vojska je istakla da su uspješno izveli “precizne i ciljne udare” na iranske vojne resurse. Međutim, analitičari ostaju oprezni zbog napetosti koja i dalje pogađa region.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -