Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinFilm/TVPingu se vraća: Novu seriju najavili Mattel i Aardman Animation

Pingu se vraća: Novu seriju najavili Mattel i Aardman Animation

Osvježene avanture omiljenog pingvina

Ljubitelji animirane serije Pingu imaju razloga za slavlje. Nakon gotovo dvije decenije, pingvin Pingu i njegova porodica vraćaju se. Ovo uzbudljivo otkriće dolazi zahvaljujući saradnji između Matela i Aardman Animationa.

Pingu kroz godine

Serija Pingu nastala je u Švicarskoj 1980-ih godina pod vođstvom Otmara Gutmana. Godine 1990. postala je popularna i u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je prikazivana na BBC One kanalu.

Jedinstveni jezik i prepoznatljive fraze

Pingo je poznat po svojoj specifičnoj jezičnoj barijeri. Likovi su komunicirali posebnim izmišljenim jezikom. Nezaboravna uzrečica “Noot! Noot!” ostala je u sjećanju mnogih generacija gledatelja.

Izjave glavnih aktera

Džoš Silverman, glavni direktor franšize u Matelu, izrazio je uzbuđenje zbog saradnje s Aardmanom. Kako je izjavio za The Hollywood Reporter, smatra da je ovo partnerstvo “savršena kombinacija”. Silverman vjeruje da popularnost Pingua nikada nije jenjavala, te da kontinuirano raste.

Planovi za novu seriju

Matel, koji je preuzeo prava na Pingu 2011. godine, zajedno s Aardmanom planira stvoriti seriju koja će zadržati originalni šarm. Nova verzija donijet će osvježene avanture, prilagođene mladima i starijima. Cilj je ponuditi nostalgičan povratak u svijet ovog voljenog pingvina.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -