Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisKlix.ba osvojio nagradu "Best Media Feature" na 12. SoMo Borcu

Klix.ba osvojio nagradu “Best Media Feature” na 12. SoMo Borcu

Pobjeda Klix.ba na SoMo Borcu

Dodjela nagrada 12. SoMo Borca održana je večeras u Zagrebu. Portal Klix.ba proglašen je pobjednikom u kategoriji “Best Media Feature”. Ova nagrada je rezultat inovacija i poboljšanja u digitalnom novinarstvu.

Inovativni sistem protiv govora mržnje

Klix.ba je nagradu osvojio za svoj sistem protiv govora mržnje, razvijen uz pomoć umjetne inteligencije. Ovaj sistem, uveden prije nekoliko mjeseci, znatno je unaprijedio kvalitet sadržaja na portalu. Rezultati su očigledni – govor mržnje je trenutno sveden gotovo na nulu.

Stručni žiri i ocjenjivanje radova

Žiri čini 27 vrhunskih regionalnih digitalnih stručnjaka. Njihovo znanje bilo je ključno u odabiru najboljih radova u ukupno 17 kategorija. Dodjela SoMo Borca postala je istaknuti događaj u digitalnoj industriji.

Konferencija o budućnosti digitalne industrije

Osim dodjele nagrada, SoMo Borac 2023. uvodi i konferenciju. Okupljaju se najbolji poznavatelji digitalnog svijeta, razmjenjujući ideje i znanje. Ovaj skup predstavlja platformu za diskusiju o budućnosti digitalne industrije.

Klix.ba nastavlja s unapređenjem svog sistema protiv govora mržnje i raditi na poboljšanju korisničkog iskustva. Ova nagrada je dodatna motivacija za tim da nastavi s uspješnim radom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -