Subota, 26 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometVahid Halilhodžić: Sa Budžetom PSG-a Bih Bio Petostruki Prvak Evrope

Vahid Halilhodžić: Sa Budžetom PSG-a Bih Bio Petostruki Prvak Evrope

Iskustvo Vahida Halilhodžića

U 72. godini, Vahid Halilhodžić, bivši trener PSG-a, ne prestaje iznenađivati. Nedavno je izrazio svoje uvjerenje da bi sa današnjim budžetom PSG-a, mogao ostvariti nevjerojatan uspjeh. “Bio bih petostruki prvak Evrope”, rekao je Halilhodžić za Eurosport.

Pobjede u Derbiju protiv Marseillea

Halilhodžić je vodio PSG od 2003. do 2005. godine, a tokom svog mandata zabilježio je impresivne pobjede. Njegov tim pobijedio je u svih pet derbija protiv najvećeg rivala, Marseillea. “Moji igrači su morali od početka pokazati da su tu da pobijede”, prisjetio se Vaha.

Rivalstvo i Atmosfera

Iako je rivalitet PSG-a i Marseillea ogroman, Halilhodžić je podsjetio na još jedan značajan derbi. “Najžešći derbiji su oni između Raje i Wydada u Casablanci. Atmosfera tamo je neopisiva”, izjavio je bh. trener. Također je spomenuo da su u njegovim trenucima u PSG-u mečevi bili veoma konkurentni.

Zaključak

Halilhodžićovo iskustvo i strast prema fudbalu i dalje su neizmjerni. Njegove strategije i uspjesi ostavljaju dubok trag u svijetu nogometa. Saere prepoznaje ne samo trenutnu snagu PSG-a, već i povijest i tradiciju koja ga čini posebnim.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -