Petak, 25 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviPrvo djelo o olimpijskim sportskim savezima u BiH: Evaluacija i preporuke

Prvo djelo o olimpijskim sportskim savezima u BiH: Evaluacija i preporuke

Uvod u prvu sveobuhvatnu studiju

U Bosni i Hercegovini predstavljena je prva knjiga koja detaljno evaluira olimpijske sportske saveze. Ovaj rad analizira domaći sportski sistem u kontekstu regiona. Knjiga donosi važne spoznaje o stanju sporta u zemlji.

Recenzenti knjige

Među recenzentima su istaknuti stručnjaci, uključujući Velimira Sriću, Zorana Miloševića, Almira Badnjevića, i ministra sporta i kulture Kenana Magodu. Također, knjigu su recenzirali Amel Tuka, predsjednik Komisije olimpijaca, i Brane Srdić, predsjednik Badminton saveza BiH.

Preporuke za napredak

Studija donosi ključne naučne činjenice i preporuke. Istraživanje upućuje na to kako prevazići postojeći status quo, koji vodi do stagnacije. Autori naglašavaju da se svijet brzo mijenja, a Bosna i Hercegovina zaostaje.

Osnovni faktori za unapređenje

Knjiga se fokusira na šest osnovnih faktora rada olimpijskih organizacija. Ovi faktori uključuju ljudske i finansijske resurse, upravljanje, administraciju, sportske aktivnosti i marketing. Cilj je identifikovati ključne indikatore performansi kako bi se unaprijedila praksa.

Zaključak

Ovo djelo predstavlja važan korak naprijed za razvoj sporta u Bosni i Hercegovini. Njegove preporuke mogu pomoći sportskim organizacijama da unaprijede svoje djelovanje i postignu bolje rezultate.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -