Četvrtak, 24 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetErdoan o terorističkom napadu: Napad na opstanak Turske i njene odbrane

Erdoan o terorističkom napadu: Napad na opstanak Turske i njene odbrane

Teroristički napad na kompleks TUSAS

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan osudio je nedavni teroristički napad na kompleks Turske vazduhoplovne i svemirske industrije (TUSAS) u Ankari. Prema Erdoanu, ovaj napad je ciljao na opstanak Turske i njezinu sigurnost. On je napad nazvao podlim s namjerom da potkopa ideal “potpuno nezavisne Turske”.

Brza reakcija turskih snaga sigurnosti

Erdoan je pohvalio brzu intervenciju turskih snaga sigurnosti, koje su neutralizovale napadače. On je naglasio da će prljave ruke koje napadaju Tursku biti sigurno slomljene. “Nijedna teroristička organizacija ne može ostvariti svoje ciljeve protiv naše sigurnosti”, istakao je Erdoan.

Broj žrtava raste

Nove informacije iz Ankare govore o porastu broja mrtvih i povrijeđenih. Do sada su četiri osobe izgubile život, dok je 14 ranjeno. Erdoan je izrazio saučešće porodicama žrtava i poželio brz oporavak ranjenima. Tužioci su započeli istragu o ovom napadu kako bi utvrdili sve okolnosti.

Podsjetnik na važnost odbrane

Ovaj incident pokazuje koliko je važna jakost odbrane Turske, posebno u trenucima kada je zemlja suočena s terorističkim prijetnjama. Turska nastavlja s naporima da osigura mir i sigurnost za svoje građane.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -