Utorak, 22 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIzrael locirao bunker Hezbolaha ispod bolnice u Bejrutu: milijarde u zlatu i...

Izrael locirao bunker Hezbolaha ispod bolnice u Bejrutu: milijarde u zlatu i gotovini

Detalji o lociranom bunkeru

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), Danijel Hagari, otkrio je nove informacije o Hezbolahu. Prema njegovim riječima, bunker ove militantne grupe lociran je ispod bolnice u Bejrutu. U ovom bunkeru skladišti se više od 500 miliona dolara u zlatu i gotovini.

Finansijska infrastruktura Hezbolaha

Na konferenciji za novinare, Hagari je istakao da je bunker, koji pripada ubijenom vođi Hezbolaha Hasanu Nasralahu, namjerno smješten ispod bolnice Sahel. On je naglasio da bi taj novac mogao biti iskorišten za oporavak Libana, umjesto toga odlazi za finansiranje Hezbolaha.

Operacije izraelskih snaga

Izraelske vazduhoplovne snage planiraju nastaviti posmatrati ovu lokaciju. Tokom konferencije, Hagari je pružio informacije o tome kako Iran navodno podržava Hezbolah prenoseći novac. Također je objasnio na koje načine organizacija finansira svoje operacije.

Osvetljavanje problema

Hagari je na kraju obećao da će IDF nastaviti svoje operacije usmjerene prema finansijskim institucijama koje podržavaju Hezbolah. Ove informacije samo su dodatno povećale napetost u regiji i ukazale na složenost finansiranja militantnih grupa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -