Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetTajna priprema Hamasa: Sinwar uoči masakra u Gazi

Tajna priprema Hamasa: Sinwar uoči masakra u Gazi

Pronađeni snimci otkrivaju Sinwarove aktivnosti

U nedavnim izvještajima izraelskih Oružanih snaga (IDF), objavljeni su snimci koje prikazuju aktivnosti Yahye Sinwara, vođu Hamasa, neposredno prije masakra 7. oktobra. Sinwar se vidi kako nosi opremu i potrepštine za skrivene tunelske prostore.

Sinwar preživljava dok planira terorističke napade

Prema izjavama portparola IDF-a, Daniela Hagaria, Sinwar je bio fokusiran na sopstveno preživljavanje uoči masakra. On je istakao da je Sinwar zajedno sa svojom porodicom pobjegao u tunel, dok su teroristi izvršavali napade.

Detalji priprema za dug boravak

Snimci otkrivaju da je Sinwar satima nosio vreće hrane, vode i čak plazma televizor, sve kako bi osigurao duži boravak pod zemljom. Ove informacije ukazuju na egocentričnu prirodu njegovih djelovanja u trenucima velike krize.

Briga za porodicu ili teroristički napad?

Hagari je naglasio da je Sinwar mislio samo na sebe i svoju porodicu, dok su njegovi teroristi provodili brutalne napade na izraelske civile. Ove tvrdnje dodatno naglašavaju terorističku prirodu njegove misije.

Zaključak

Snimci koje je IDF otkrio pružaju uvid u opasne strategije Hamasa. Sinwarovo ponašanje ukazuje na ozbiljnu prijetnju, ne samo za Izrael, već i za regionalnu sigurnost u cjelini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -