Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportTenisSinner ostvaruje prvu pobjedu nad Alcarazom na "Slam šest kraljeva"

Sinner ostvaruje prvu pobjedu nad Alcarazom na “Slam šest kraljeva”

Uvod u meč

Jannik Sinner je ostvario historijsku pobjedu nad Carlosom Alcarazom na turniru “Slam šest kraljeva”. Iako je prvi set pripao Špancu nakon dramatičnog tiebreaka, Sinner se nije predavao. U nastavku meča, Talijan je pokazao izuzetnu igru, preokrenuvši rezultat u svoju korist sa 6-7, 6-3, 6-3.

Visoka novčana nagrada

Ovaj turnir nema takmičarski značaj za ATP listu, ali privlači elitu ovog sporta. Saudijski organizatori su ponudili najveću novčanu nagradu u povijesti tenisa – 6 miliona dolara. Ova cifra je bila dovoljna da privuče najbolja imena, poput Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Rezultati turnira

Jannik Sinner je na taj način osvojio titulu “Slam šest kraljeva”. U meču za treće mjesto, Novak Đoković je savladao Rafaela Nadala sa 2:0, a setovi su završeni sa 6:3 i 7:6. Svaki učesnik turnira zaradio je najmanje 1,5 miliona dolara.

Zaključak

Ovaj turnir je potvrdio Sinnerovu snagu i njegovu sposobnost da se suprotstavi najjačim rivalima. Pobjeda protiv Alcaraza predstavlja važan korak u njegovoj karijeri, a mještani će sigurno dugo pamtiti ovaj spektakl tenisa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -