Nedjelja, 20 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetSnimka razotkriva Jahju Sinvara dan prije napada Hamas na Izrael

Snimka razotkriva Jahju Sinvara dan prije napada Hamas na Izrael

Objava IDF-a o snimci iz tunela

Pukovnik Nadav Šošani, portparol Izraelskih obrambenih snaga (IDF), nedavno je objavio snimku koja prikazuje vođu Hamasa, Jahju Sinvara. Snimka je skinuta s oznake povjerljivo i navodno prikazuje Sinvara dan prije izvršenja napada na Izrael, koji se dogodio 7. oktobra 2023. godine.

Detalji snimke i aktivnosti Sinvara

Šošani tvrdi da je snimka snimljena sigurnosnim kamerama u jednom od Hamasovih tunela nekoliko sati prije napada. Sinvar se na snimku može vidjeti kako nosi vreće, vodu, jastuk i, kako tvrdi Šošani, televizor.

Izjave portparola IDF-a

Portparol IDF-a, Daniel Hagari, rekao je da se tunel na snimku nalazi ispod Sinvarove kuće u Gazi. Prema njegovim riječima, Sinvar i njegov sin su provodili vrijeme u tunelu, opremajući se za dugačke boravke. Kako je naglasio, Sinvar je satima brinuo o sebi i svojoj porodici, dok je slao teroriste da napadaju izraelske civile.

Pronađeno skrovište u Kan Junisu

Hagari je također otkrio da su izraelski vojnici pronašli Sinvarovo skrovište u Kan Junisu, koje je podsjećalo na podzemnu tvrđavu. U ovom skrovištu otkriveni su toaleti, kuhinja, kreveti, uniforme, sefovi, kao i velika količina novca i dokumenata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -