Subota, 19 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIncident u Bagdadu: Demonstranti napali saudijski televizijski kanal MBC

Incident u Bagdadu: Demonstranti napali saudijski televizijski kanal MBC

Napad na televizijski kanal MBC

U subotu rano ujutro, incident u Bagdadu privukao je veliku pažnju javnosti. Između 400 i 500 demonstranata upalo je u prostorije saudijskog televizijskog kanala MBC.

Razlog napada

Napad je uslijedio nakon što je MBC objavio izvještaj koji komandante Hamasa i Hezbolaha naziva teroristima. Ovaj postupak izazvao je snažnu reakciju među proiranskim grupama koje su se okupile ispred zgrade.

Uništavanje imovine

Tokom napada, demonstranti su uništili elektronsku opremu, računare i zapalili dio zgrade. Izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova potvrdio je informacije za AFP.

Reakcija snaga sigurnosti

Snage sigurnosti su brzo reagovale i rastjerale okupljenu masu. Požar koji su izazvali demonstranti je ugašen, a policijske snage ostale su raspoređene u blizini zgrade MBC-a.

Kontroverzni izvještaj

Spomenuti izvještaj fokusira se na tezu o “terorizmu” u regionu i uključuje značajne ličnosti poput Osame bin Ladena i bivših lidera Hezbollaha i Hamasa. Ove informacije dodatno su podigle tenzije u teritorijalnim krugovima.

Zaključak

Incident u Bagdadu ukazuje na rastuće napetosti između različitih frakcija u regionu, kao i na osjetljivost medija kada su u pitanju izveštaji o terorističkim grupama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -