Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometBeckham zabranio igračima objavljivanje fotografija odjeće na društvenim mrežama

Beckham zabranio igračima objavljivanje fotografija odjeće na društvenim mrežama

Odluka engleskog asa

David Beckham, bivša fudbalska zvijezda, donio je važnu odluku za svoj tim. Naime, zabranio je igračima Inter Miamija da objavljuju fotografije svojih odjevnih kombinacija na društvenim mrežama prije utakmica. Ova mjera ima za cilj održavanje fokusa i discipline unutar tima.

Inspiracija iz Barcelone

Tokom razgovora s bivšim saigračem Riom Ferdinandom, Beckham je skrenuo pažnju na trend razmeštanja igračima u drugim sportovima, poput košarke. Također je spomenuo da je Barcelona implementirala sličnu praksu pod vodstvom trenera Hansija Flika.

Flickov kodeks oblačenja

Hansie Flick je postavio stroga pravila o odijevanju, koja zahtijevaju od igrača Barcelone da nose sportsku odjeću na dan utakmice. Ova pravila se primjenjuju i za domaće i gostujuće utakmice. Flickova disciplina inspirirala je Beckhama da preuzme sličan pristup u svom klubu.

Beckhamova vizija discipliniranog tima

“Naš tim je također počeo s tim i to je učinio nekoliko puta, a onda sam odlučio da moramo stati”, rekao je Beckham. Njegova odluka ima za cilj poboljšanje profesionalizma igrača i jačanje timske kohezije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -