Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaLažna dojava o bombi u Zenici: MUP identifikovao osumnjičenu

Lažna dojava o bombi u Zenici: MUP identifikovao osumnjičenu

Incident u Katoličkom školskom centru

Jutros je Policijska stanica Zenica zaprimila dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Katoličkom školskom centru Sveti Pavao. Odmah nakon dojave, škola je evakuisana radi sigurnosti učenika i osoblja. Timovi za kontrolu eksplozivnih naprava (KDZ) brzo su obavili pretragu i utvrdili da se radi o lažnoj dojavi.

Identifikacija osumnjičene osobe

Pripadnici policije odmah su krenuli u akciju identifikacije osoba uključenih u incident. Kao rezultat istrage, locirana je ženska osoba inicijala B. F., rođena 2005. godine, iz Zenice. Policijski službenici su je lišili slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo ‘Lažno prijavljivanje’.

Apel roditeljima

MUP ZDK upozorava roditelje na važnost nadzora nad maloljetnom djecom. “Roditelji imaju obavezu dužnog staranja, kako bi spriječili ovakve incidente”, kazali su iz MUP-a. Lažne dojave ozbiljno ugrožavaju sigurnost i dovode do nepotrebne panike u društvu.

Koordinirane mjere policije i agencija

Ova akcija rezultat je uspješne saradnje MUP-a ZDK i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. Policija naglašava da će u slučaju lažnih dojava o eksplozivnim napravama poduzeti mjere protiv maloljetnika te informacije dostaviti nadležnom tužilaštvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -