Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetScholz Ističe Ulogu Bidena u Odbrani Ukrajine

Scholz Ističe Ulogu Bidena u Odbrani Ukrajine

Scholz o Putinovim planovima

Njemački kancelar Olaf Scholz nedavno je istakao ključnu ulogu predsjednika Joea Bidena u okupljanju saveznika tokom ruske invazije na Ukrajinu. Scholz je pohvalio Bidenovo rukovodstvo, koje je, prema njegovim riječima, značajno doprinijelo neuspjehu Putinovih planova za brze pobjede.

Podrška Ukrajini

Scholz je naglasio važnost međunarodne podrške Ukrajini. On je izjavio da će Njemačka ostati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno.

“Vašem rukovodstvu treba zahvaliti što je Putinov plan propao. Ukrajina nije pala za samo nekoliko dana,” rekao je Scholz, dodajući da su hrabrost ukrajinskih vojnika i podrška zemalja saveznica ključni faktori u toj borbi.

NATO i sigurnost

Kancelar Scholz također je naglasio značaj snažnog NATO-a. “Zajedno smo posvećeni snažnom NATO-u koji brani svaki kvadratni centimetar teritorije alijanse,” rekao je. On je dodao da se sve članice saveza mogu osloniti na solidarnost i podršku drugih članica.

Odnos između Njemačke i SAD-a

Na kraju, Scholz je zahvalio Bidenu na bliskim i povjerljivim odnosima između Washingtona i Berlina. Ovi odnosi su važni u ovim izazovnim vremenima, kada je potrebno zajedničko djelovanje protiv prijetnji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -