Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometForbes objavio novu listu nogometaša s najvećim platama u svijetu

Forbes objavio novu listu nogometaša s najvećim platama u svijetu

Renomirani časopis Forbes ažurirao svoju listu

Časopis Forbes je nedavno predstavio svoje najnovije ažuriranje liste nogometaša s najvećim platama na svijetu. Ova lista dolazi uoči nove sezone, a na vrhu su, kao i ranije, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo: Njegova dominacija

Portugalac Cristiano Ronaldo i dalje ostaje nezaobilazna figura. Njegova godišnja zarada iznosi impresivnih 263 miliona dolara. Od tog iznosa, 202 miliona dolara zarađuje na terenu, dok 61 miliona dolara dolazi kroz razne sponzorske ugovore.

Lionel Messi: Prolaznost uspjeha

Na drugom mjestu je Lionel Messi sa zarađenih 125 miliona eura. U Sjedinjenim Američkim Državama, od tog iznosa, 55 miliona eura dolazi iz igre, dok je ostatak, 70 miliona eura, zarađen kroz vanjske ugovore.

Neymar i ostali na listi

Zanimljivo je da se Neymar nalazi na trećem mjestu, iako se čini da već dugo nije nastupao. Njegova zarada iznosi 102 miliona eura, pri čemu je veći dio zarađen na terenu. Na četvrtom mjestu je Karim Benzema sa zaradom od 96 miliona eura, dok je Kylian Mbappe peti s 87 miliona eura.

Kompletna lista

Za više informacija i kompletnu listu, pogledajte priložene fotografije. Ova statistika pokazuje kako su nogometaši i dalje među najbolje plaćenim sportistima na svijetu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -