Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinMuzikaHumanitarni koncert u Sarajevu: Muzičari se okupili za pomoć unesrećenima u poplavama

Humanitarni koncert u Sarajevu: Muzičari se okupili za pomoć unesrećenima u poplavama

Humanitarna akcija za ugrožene

Večeras je u EX-YU Rock Centru u Sarajevu održan humanitarni koncert, posvećen onima pogođenim nedavnim poplavama u Bosni i Hercegovini. Ovaj događaj organizovan je u saradnji s udruženjem Pomozi.ba, a sav prihod od ulaznica bit će na raspolaganju za pomoć unesrećenima.

Sarajevska alternativna scena na djelu

Koncert je okupio brojne umjetnike iz sarajevske alternativne muzičke scene. Oni su se rado odazvali pozivu, pokazujući timski duh i solidarnost sa svojim sugrađanima. Tokom više od tri sata, na sceni se izmijenilo 13 bendova i muzičara.

Izvanredni nastupi bendova

Među izvođačima našli su se popularni bendovi poput BS Stories, Fonofobije, Domine, Ehoton i mnogi drugi. Publika je imala priliku uživati u nastupima muzičara kao što su Ozmood, Pinglewood, Radno vrijeme, Muhamed Trnka Muki, Amor Fati, Brunette, Noćni Voz, Ayse i Paraliza buđenja.

Podrška zajednici

Pored odlične muzike, atmosfera koncerta bila je ispunjena toplinom i empatijom. Svi prisutni pokazali su veliku podršku potrebnima, što je još jednom dokazalo da muzika može biti snažan motor promjene i solidarnosti u zajednici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -