Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometBudućnost preuzela liderstvo u Prvoj ligi FBiH

Budućnost preuzela liderstvo u Prvoj ligi FBiH

Pobjeda Budućnosti nad Stupčanicom

Na domaćem terenu, ekipa Budućnosti ostvarila je vrijednu pobjedu protiv Stupčanicu rezultatom 2:1. Ovim trijumfom, Budućnost je preskočila Stupčanicu na vrhu tabele i postala lider Prve lige FBiH.

Kritični trenuci utakmice

Ključni trenutak dvoboja dogodio se na kraju prvog poluvremena. Dženis Huseinspahić i Mahir Rahimić donijeli su Budućnosti vodstvo od 2:0 sa svojim pogocima.

Stupčanica se vraća u igru

Na otvaranju drugog poluvremena, Stupčanica se vraća u utakmicu. Gol Dine Kalesića u 55. minuti smanjuje rezultat na 2:1.

Isključenje i završetak meča

Međutim, sredinom drugog poluvremena, Stupčanica ostaje s igračem manje, nakon isključenja Adina Hubanića. Od tog trenutka, Olovljani nisu uspjeli ugroziti domaću ekipu. Utakmica je završila rezultatom 2:1 za Budućnost.

Budućnost lider, Stupčanica na drugom mjestu

Pobjedom, Budućnost sada ima 19 bodova i zauzima prvo mjesto na tabeli. S druge strane, Stupčanica se nalazi na drugoj poziciji sa tri boda manje, ukupno 16.

Gradina ostvarila važnu pobjedu

Bitna pobjeda ostvarena je i za trećeplasiranu Gradinu iz Srebrenika. Oni su sa golom Mahira Imamovića u 86. minuti savladali Tuzla City rezultatom 1:0.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -