Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaNačini borbe protiv lažnih dojava o bombama u Sarajevu: Policija pojačava mjere

Načini borbe protiv lažnih dojava o bombama u Sarajevu: Policija pojačava mjere

Intenzivna saradnja policijskih službi

Mješoviti tim koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i stručnjaci za cyber sigurnost iz Federalne uprave policije nastavlja sa radom na poslovima vezanim za lažne dojava o bombama. Ovaj tim djeluje pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz sarajevske policije.

Prijavljivanje bombi u školama

Prema informacijama, Federalna uprava policije identificirala je dvije osobe koje su bile uključene u dojave bomba u sarajevskim školama. U jednom od slučajeva, MUP KS je uhapsio maloljetnika zbog sličnog djela.

Povećani broj lažnih dojava

Ova problematika traje godinama u Kantonu Sarajevo, no intenzivirala se s početkom nove školske godine. Mnoge škole suočavaju se s teškom situacijom, jer su učenici često primorani na prekid nastave.

Saradnja sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom

Policija ističe kako tim sarađuje sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH kako bi se ekonomski i pravno utemeljeno suočili s ovim problemom.

U borbi protiv lažnih dojava o bombama, važna je međusobna saradnja različitih agencija. Ova situacija iziskuje brzu reakciju i odgovarajuće mjere kako bi se zaštitili učenici i nastavničko osoblje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -