Srijeda, 16 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinMuzikaJazz Fest Sarajevo: Evropska Premijera Trevora Dunna Oživljava Muziku u Banja Luci

Jazz Fest Sarajevo: Evropska Premijera Trevora Dunna Oživljava Muziku u Banja Luci

Jazz Fest Sarajevo slavi skoro tri decenije muzike

Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo uspješno slavi skoro 30 godina postojanja. Tokom svog trajanja, festival je predstavio više od 1.000 muzičara iz 65 zemalja. Ovdje su nastupili i renomirana imena sa svjetske muzičke scene, kao i mladi talenti čija karijera tek počinje.

Evropska nagrada za odvažan program

Jazz Fest Sarajevo je poznat po svom raznovrsnom festivalskom programu koji se ističe na evropskoj muzičkoj sceni. Ovaj festival je 2018. godine dobio EJN Award for Adventurous Programming, čime je potvrdio svoju posvećenost promicanju različitih muzičkih stilova.

Koncert Trevora Dunna u Pozorištu mladih

Ove godine, festival će ugostiti dvije evropske premijere, od kojih se izdvaja koncert američkog basiste Trevora Dunna. Na programu je 8. novembra u Pozorištu mladih. Ovaj koncert je poseban jer će Dunn predstaviti svoj akustični solo projekat po prvi put u Evropi.

Raznovrsna muzička karijera Trevora Dunna

Trevor Dunn trenutno je na turneji sa King Buzzom (Buzz Osborne), koja obuhvata više od 70 koncerata. Njegova svestranost u muzici ogleda se u njegovom bogatom iskustvu koje uključuje heavy metal, jazz i klasičnu muziku. Dunn je poznat po brisanju žanrovskih granica.

Očekivanja Sarajevske publike

Mjesto u Sarajevu nije stranac za Dunna. Ranije je nastupao u sklopu Brian Marsella Trija i drugih ansambala. Sarajevska publika tako uživa u njegovim inovativnim zvucima i slobodi kojom pristupa muzici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -