Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaTragična smrt dvanaestogodišnjaka u rijeci Južna Morava

Tragična smrt dvanaestogodišnjaka u rijeci Južna Morava

Incident u selu Malošište

U selu Malošište blizu Niša, došlo je do tragedije kada se utopio 12-godišnji dječak. Njegova sestra, S.Z., otkriva kako je do ovog nefokotabilnog incidenta došlo.

Poziv prijatelja i nesrećni trenutak

S.Z. navodi da se nikada ne bi odlučila na odlazak na rijeku da ih nije pozvao Stefanov drug. “Otišli smo da se prošetamo, a kući sam se vratila bez brata,” rekla je ona. Dječak je bio izazvan od strane prijatelja da skoči u vodu, što je na kraju dovelo do tragičnih posljedica.

Prijateljski izazov postao fatalan

Prema riječima S.Z., oni su prvi put bili na tom mjestu. Dječak je prvo odbijao da skoči, ali je uslijed pritiska prijatelja na kraju odlučio da to učini. “Rekao mu je da skače, nazivajući ga plašljivcem,” dodala je ona. Nakon skakanja, dječak je potonuo u rijeku.

Aktivnosti spasilačkih službi

Prestravljena djeca odmah su potražila pomoć i pozvala ženu koja se zatekla na mjestu događaja. Ona je obavijestila policiju, a spasioci su brzo stigli. Iako je čamac posuđen kako bi se olakšala pretraga, nije se pokazao kao prikladan. Vatrogasci su na kraju uspješno pronašli tijelo dječaka u vodi.

Daljnja istraga

Uviđaj je sprovela policija pod nalogom VJT Niš, a za sada se čini da se mališan utopio. Nažalost, dječak je bio učenik sedmog razreda osnovne škole, što dodatno otežava situaciju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -