Četvrtak, 17 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetBivši predsjednik Trump na meti: Uhvaćen muškarac s oružjem blizu skupa

Bivši predsjednik Trump na meti: Uhvaćen muškarac s oružjem blizu skupa

Incident u Kaliforniji

U subotu, blizu skupa Donalda Trumpa u Kaliforniji, uhapšen je muškarac s vatrenim oružjem. Ovaj 49-godišnjak, Vem Miler iz Las Vegasa, posjedovao je sačmaricu, napunjen pištolj i okvir s velikim brojem metaka.

Osumnjičen za moguće ubistvo

Policija sumnja da je ovaj incident “vjerovatno treći pokušaj ubistva” bivšeg predsjednika SAD-a. Miler je uhvaćen dok je prolazio kontrolnu tačku, gdje su policijski službenici otkrili oružje.

Informacije o optuženom

Prema informacijama, Miler je registrovan kao republikanac i magistrirao je na UCLA-u. Nakon hapšenja, njegovo puštanje iz pritvora uslijedilo je nakon plaćanja jamčevine od 10.000 dolara. Suđenje mu je zakazano za 2. januar

Sigurnosne mjere

Šerifov odjel je potvrdio da incident nije utjecao na sigurnost Trumpa i učesnika skupa. Nema izvještaja o povrijeđenim osobama ili ispaljenim mecima tokom ovog događaja.

Prethodni pokušaji ubistva

Ovaj događaj dolazi nakon dva spriječena pokušaja ubistva Trumpa. U julu je na njega pucao mladić tokom predizbornog skupa u Pensilvaniji. U septembru je uhapšen muškarac koji je navodno planirao napad na njega na golf terenu na Floridi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -