Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakKako Bontoni Utječu na Vaše Vrijeme u Kafiću?

Kako Bontoni Utječu na Vaše Vrijeme u Kafiću?

Koliko dugo možete ostati u kafiću?

Izvršna direktorica Klatch Coffeeja, Heather Perry, skrenula je pažnju na vrijeme zadržavanja u kafićima. Preporučila je da se narudžbina od šest dolara, što je skoro 11 KM, naplaćuje dok ste u lokalnom kafiću barem sat i po.

Problem zauzimanja mjesta

Perry napominje da pojedinci često zauzimaju dva do četiri mjesta. “Ako radite sami i zauzimate taj sto 90 minuta za šest dolara, to je poprilično visoka cijena za trgovca”, izjavila je ona. Ovo izaziva pitanje koliko su kafići spremni tolerisati duže zadržavanje gostiju zbog jedne narudžbine.

Kada je prikladno ostati?

Nema jednostavnog odgovora kada je riječ o vremenu zadržavanja. Na primjer, ostati u kafiću tokom srijede ujutro nije isti problem kao raditi satima tokom užurbanog subotnjeg jutra. Perry ističe da je nepristojno ostati dugo sa samo jednim pićem jer to može odvratiti druge posjetitelje.

Osnovna pravila bontona

Vlasnici kafića smatraju da način provodjenja vremena – bila to četvrtak uz kafu, rad na laptopu ili razgovor s prijateljima – ne utječe nužno na prikladnost trajanja boravka. Ipak, osnovna pravila bontona ostaju na snazi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -