Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinZanimljivostiNeobična zaštita doma: Kako su trake za kontejner spasile kuću od uragana

Neobična zaštita doma: Kako su trake za kontejner spasile kuću od uragana

Inovativna rješenja za zaštitu doma

Pedro Casares iz Orlanda došao je na nesvakidašnju ideju kako zaštititi svoju porodičnu kuću. Tokom uragana, odlučio je koristiti velike plastične trake koje se obično koriste za pričvršćivanje teretnih kontejnera na brodovima. Njegova namjera bila je spriječiti veću štetu dok je oluja zahvatila područje.

Viralna fotografija i skeptici

Fotografija Casaresove kuće, sa pričvršćenim trakama, brzo je postala viralna na društvenim mrežama. Iako je naišao na sumnju mnogih, njegova inovacija se pokazala uspješnom. Planiranje i priprema spasili su njegov dom od ozbiljnih oštećenja.

Troškovi i mjere predostrožnosti

Casares je uložio 22.000 dolara u cementna sidra i kaiševe po narudžbi. Ove mjere opreza došle su nakon teškog iskustva porodice tokom uragana u Guaynabou. Tada je aluminijski krov njihova kuće skoro odletio, što ih je naučilo važnosti dobre zaštite.

Dokaz uspješne zaštite

Nakon uragana, Casaresova kćerka Raise snimila je situaciju u dvorištu i izvan kuće. Na njenom snimku jasno se vidi da nije bilo značajnijih oštećenja. Casaresovo inovativno rješenje pokazuje koliko dobra priprema može značiti u kriznim situacijama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -