Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinMuzikaLizzo Odbacila Veganstvo: Nova Ishrana i Kontroverze na Mrežama

Lizzo Odbacila Veganstvo: Nova Ishrana i Kontroverze na Mrežama

Lizzo otkrila promjenu prehrane

Reperica i pjevačica Lizzo, u dobi od 36 godina, odlučila je promijeniti svoj način prehrane. Na društvenim mrežama je objavila kako je napustila veganstvo i prešla na prehranu bogatu bjelančevinama. U videu na Instagramu detaljno je ispričala o svom novom jelovniku.

Vježbanje i prestanak priča o lijekovima

Odlučila se oglasiti kako bi opovrgla glasine o tome da je gubitak kilograma rezultat uzimanja popularnog lijeka Ozempic. Lizzo je naglasila da je ostvarila napredak nakon pet mjeseci rigoroznog vježbanja i smanjenog unosa kalorija.

Jelovnik koji je izazvao polemiku

Na svom novom jelovniku, Lizzo je podijelila svoje obroke s pratiteljima. Jutarnji obrok uključivao je vodu s limunom, a tokom dana je konzumirala miješano voće, šunku, pileća krilca i napitak od bamije. Također, uživala je i u sushi obrocima tokom posjete Japanu.

Osjećaj bolje energije i rekonvalescencija

Lizzo tvrdi kako joj je ponovni unos bjelančevina iz životinjskih izvora omogućio više energije i olakšao mentalno stanje. Unatoč napuštanju veganstva, ističe da ga još uvijek smatra zdravim načinom ishrane.

Kritike i reakcije fanova

Njena odluka izazvala je mješovite reakcije. Neki fanovi su se ozbiljno usprotivili promjeni, smatrajući je neiskrenom. Pitanja o njenoj prošloj prehrani i etičnosti izbora dodatno su podgrijala kontroverzu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -