Nedjelja, 13 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinZanimljivostiOdlazak na posao u Čongčingu: Izazovi svakodnevnog komuniciranja

Odlazak na posao u Čongčingu: Izazovi svakodnevnog komuniciranja

Težak put do posla

U Čongčingu, gradu poznatom po vertikalnoj arhitekturi, odlazak na posao predstavlja veliki izazov. Jackson, građanin ovog grada, podijelio je svoje iskustvo u kratkom snimku. On živi u zgradi od 18 spratova bez lifta. Na sreću, njegova stanica se nalazi do 12. sprata, koji predstavlja prizemlje.

Problemi za stanare nižih spratova

Za njega, iako je lakše nego za druge, situacija je i dalje teška. “Stanari ispod su primorani penjati se do 12. sprata. Sunčeva svjetlost postaje luksuz za njih”, istakao je Jackson.

Putovanje podzemnom željeznicom

U video snimku opisuje ulaz u podzemnu željeznicu, koji izgleda kao ulaz u sklonište. Ovaj način prevoza donosi vlastite izazove, ali i uzbuđenje. “Voz izgleda kao rolerkoster i prolazi kroz zgrade. Zašto ne?”, rekao je Jackson, ističući neuobičajen dizajn gradskih vlakova.

Autobusi visoko iznad tla

Pored podzemne željeznice, pokušao je i vožnju autobusom. Međutim, autobusi se kreću visoko iznad tla, kroz mostove, stvarajući dodatnu napetost. “Autobus me odvezao 20 spratova u nebo”, dodao je on.

Čongqing i njegove karakteristike

Sa 32 miliona stanovnika, Čongqing se suočava s izazovima urbanog života. Vozovi koji prolaze kroz zgrade postali su normalna pojava u ovom gradu, koji je poznat po svojoj jedinstvenoj arhitekturi i gusto naseljenim područjima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -