Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaIntenzivne Saobraćajne Kontrole: Isključeno 81 Vozač u Jednoj Noći

Intenzivne Saobraćajne Kontrole: Isključeno 81 Vozač u Jednoj Noći

Rezultati kontrole saobraćaja

Sinoć su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo proveli ozbiljne saobraćajne kontrole. Aktivnosti su trajale od 22 sata do 5 sati ujutro. U ovom periodu, isključeno je 81 vozač i pet vozila.

Prekršaji i sankcije

Tokom presretnute kontrole, policija je pregledala 398 osoba. Za zaprimljene prekršaje, izdato je 293 prekršajnih naloga. Također, podnesen je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Iz razloga vožnje pod dejstvom alkohola, 68 vozača je kažnjeno i isključeno iz saobraćaja. Dvije osobe su odbile alkotestiranje, dok su sedam vozača zadržana do otrežnjenja. Njihove razine alkohola u krvi iznosile su od 1,51 do 2,55 promila.

Oprez i odgovornost na cesti

Bitno je naglasiti da čak i niska razina alkohola, poput 0,5 promila, može značajno smanjiti osjećaj odgovornosti vozača. Ove razine dovode do slabije koncentracije i narušene koordinacije prilikom vožnje.

Mladih vozača i saobraćajne mjere

Policija je također isključila devet mladih vozača koji su upravljali vozilima bez položenog vozačkog ispita. Dodatno, tri vozača su sankcionisana zbog kršenja izrečene mjere zabrane vožnje.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavlja s ovakvim akcijama kako bi povećala sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -