Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaZdravković uhapšen na osnovu međunarodne potjernice zbog organizovanog kriminala

Zdravković uhapšen na osnovu međunarodne potjernice zbog organizovanog kriminala

Interpol potvrdio hapšenje Milovana Zdravkovića

Interpol Beograd je potvrdio validnost međunarodne potjernice za Milovana Zdravkovića, člana organizovane kriminalne grupe Kavači. Zdravković je u Srbiji osumnjičen za niz ozbiljnih krivičnih djela.

Zdravkovićeve aktivnosti u kriminalnoj grupi

Prema podacima iz srbijanskih medija, Zdravković je bio visokopozicioniran član OKG, zajedno sa Radojem Zvicerom i drugim članovima. Njihova saradnja uključivala je planiranje i izvršenje teških ubistava.

Osumnjičena udruženja i zločini

U okviru svojih aktivnosti, Zdravković je učestvovao u planiranju ubistava izvršenih 19. januara 2020. godine u Atini. Tom prilikom su stradali Stevan Stamatović i Igor Dedović.

Osim toga, povezan je i sa ubistvom Alana Kožara i Damira Hadžića, koje je izvršeno 23. jula 2020. godine na ostrvu Krf. Njegova uloga je bila ključna u finansiranju logistike za zločine.

Operativne informacije i obavijest MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova je obaviješteno od strane Interpola da je Zdravković lišen slobode. To je učinjeno na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu zbog više krivičnih djela, uključujući udruženje radi vršenja krivičnih djela i teško ubistvo.

Predsjednik Vučić je istaknuo kako postoje operativna saznanja da je Zdravković kum Radoju Zviceru, čime se dodatno komplikuje situacija u vezi s organizovanim kriminalom u regionu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -