Subota, 12 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaPolicija u Sarajevu Uhitila Dvije Osobe zbog Iznude i Droge

Policija u Sarajevu Uhitila Dvije Osobe zbog Iznude i Droge

Akcija Federalne uprave policije

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su 10. oktobra sproveli akciju na području Sarajeva. Postupali su po nalogu Kantonalnog tužilaštva i naredbi Općinskog suda. Ova operacija rezultirala je hapšenjem dviju osoba, inicijala R.M. (1994.) i H.B. (2000.).

Sumnje i krivična djela

Osumnjičeni se terete za izvršenje više krivičnih djela, uključujući “Iznudu”, “Ugrožavanje sigurnosti”, “Neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga” te “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”. Ove ozbiljne optužbe dodatno otkrivaju složenost kriminalnih aktivnosti na ovom području.

Pronađena materija i oružje

Tokom pretresa, policija je otkrila određenu količinu biljne materije koja liči na kanabis, oružje te novac u raznim apoenima. Ovi dokazi jasno ukazuju na ozbiljnost sumnji koje terete osumnjičene.

Višestruki povratnici

Obje uhapšene osobe su poznate policiji kao višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela. Ove informacije dodatno naglašavaju potrebu za svijesti i borbom protiv kriminala.

Nakon hapšenja

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti prebačeni u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Bit će također dostavljen i Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -