Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetKadirov prijeti krvnom osvetom zbog navodne zavjere

Kadirov prijeti krvnom osvetom zbog navodne zavjere

Kadirov optužuje visoke zvaničnike

Tokom sastanka sa čečenskim snagama sigurnosti, Ramzan Kadirov iznio je teške optužbe prema senatoru Sulejmanu Kerimovu i dvojici poslanika iz Državne Dume. Kadirov je izjavio da su pomenuti političari direktno uključeni u zavjeru koja uključuje naručivanje ubistva.

Posljedice i krvna osveta

Kadirov je izjavio: “Postoje svjedoci koji su pitali koliko bi tražili za taj čin.” On je naglasio da, ako ne dokažu suprotno, planira objaviti krvnu osvetu.

Krvna osveta u Čečeniji predstavlja ozbiljan čin odmazde, koji se često povezuje sa ubistvom dželata ili njihovih rođaka.

Pucnjava u Moskvi i njene posljedice

Na istom sastanku, Kadirov je povezao trojicu optuženih sa nedavnom pucnjavom u moskovskoj kancelariji Wildberries-a, gdje su poginula dva tjelohranitelja iz Ingušetije. Ovo je prvi put da se Kadirov javno oglasio o ovom incidentu.

Zločin se dogodio dva mjeseca nakon što je Wildberries spojio svoje poslovanje sa kompanijom Russ, za koju se tvrdi da je u vlasništvu senatora Kerimova.

Zaključak

Kadirova optužbe i prijetnje dodatno kompliciraju već napetu političku situaciju u regionu, a reakcije na ove tvrdnje očekuju se u narednim danima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -