Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinZanimljivostiIlon Mask Predstavio Robotaksi: Nova Era Autonomnih Vozila

Ilon Mask Predstavio Robotaksi: Nova Era Autonomnih Vozila

Revolucija u svijetu električnih vozila

Izvršni direktor Tesle, Ilon Mask, jučer je otkrio svoj inovativni robotaksi. Ovaj model, bez volana i pedala, otvara vrata nagore i predstavlja potencijalni korak naprijed za proizvođače električnih automobila. Proizvodnja ovog revolucionarnog vozila planirana je za 2026. godinu, s procijenjenom cijenom ispod 30.000 dolara.

Maskova vizija autonomnog transporta

Mask je na događaju izjavio da se automobili većinu vremena ne koriste. Autonomna vozila, kako je rekao, mogla bi se koristiti pet do deset puta više nego sada. Prema njegovim riječima, ovo je prilika koja ne smije biti prokockana.

Održana skeptičnost i izazovi tehnologije

Iako je entuzijazam bio prisutan, investitori i analitičari izražavaju zabrinutost zbog izazova vezanih za tehnologiju autonomnih vozila. Predsjednik kompanije Stelantis, Džon Elkan, bio je među posjetiteljima događaja, gdje je Mask predstavio svoje ideje o upravljanju flotom samovozećih taksija nazvanih Cyberkab.

Budućnost Tesle u pitanju

Mask je ranije bio optimističan oko robotaksija, ali je preusmjerio fokus nakon propuštenih rokova. Tesla se suočava s potencijalnim padom isporuka ove godine. Analitičari smatraju da će Mask morati pokazati prototip kako bi uvjerio investitore. U oslabljenoj konkurenciji, Teslina sposobnost da zadrži brzi tempo rasta mogla bi biti ključna za njen opstanak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -