Petak, 11 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetTragedija u Beirutu: Zračni napadi uzrokuju devastaciju i gubitak života

Tragedija u Beirutu: Zračni napadi uzrokuju devastaciju i gubitak života

Razorni zračni napadi

Prema informacijama libanonskih sigurnosnih izvora, zračni napadi usmjereni su na visokog zvaničnika Hezbolaha. Ova akcija izazvala je ozbiljnu krizu u Beirutu, sa brojnim žrtvama. Ministarstvo zdravlja Libana je saopštilo da je u ovim napadima poginulo 11 osoba, a 48 je povrijeđeno.

Požari i ruševine

Kao rezultat napada, veliki požar je buknuo u jednom od stambenih naselja. Spasilački radnici koriste ručne baklje kako bi pretražili ruševine i pokušali pronaći preživjele. Video snimci koje je emitovala televizija al-Manar prikazuju dramatične scene.

Bijeg od užasa

Prema svjedocima, prolaznici su bježali sa mjesta nesreće noseći dušeke i torbe. Neki su bili krvavi od posledica eksplozija, što ukazuje na ozbiljnost situacije. Razoren grad sada muku muči sa posljedicama ovih brutalnih napada.

Neizvjesnost i strah

Još uvijek nije jasno koje su tačno mete napada. Iako naselje nije ranije bila meta izraelskog bombardovanja, situacija je dodatno napeta. Gusti stup dima nadvio se nad Beirutom, reflektujući širu ofanzivu na Hezbolah, grupu koju podržava Iran.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -