Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisMjere podrške za oporavak nakon poplava u Bosni i Hercegovini

Mjere podrške za oporavak nakon poplava u Bosni i Hercegovini

Podrška fizičkim i pravnim licima

Agencija za bankarstvo u Bosni i Hercegovini donijela je nove mjere podrške. Ove mjere su usmjerene ka jačanju povjerenja u bankarski sistem. Cilj je pružiti pomoć fizičkim i pravnim licima pogođenim nedavnim poplavama.

Ključne odluke Agencije

Agencija je objavila nekoliko odluka koje se odnose na posebne mjere. Prva odluka obuhvata banke koje djeluju u vanrednim okolnostima usljed poplava. Druga odluka tiče se lizing društava i mikrokreditnih organizacija.

Odluke o olakšicama

Ove odluke sadrže ključne mjere za subjekte bankarskog sistema. Njihov cilj je ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica. Također, omogućavaju oporavak za građane, privredu i lokalne zajednice.

Procjena potreba klijenata

Subjekti bankarskog sistema treba da procijene potrebe svojih klijenata. Očekuje se da odobre primjerne olakšice onima koji su direktno ili indirektno pogođeni poplavama. Prioritet će imati klijenti čija je imovina značajno oštećena ili uništena.

Odziv na situacije više sile

U situacijama više sile, odluke banaka moraju biti hrabre. Odgovornost prema klijentima i zajednici je ključna za njihov oporavak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -