Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIran Upozorava Na Odgovor Na Akcije Zaljevskih Zemalja

Iran Upozorava Na Odgovor Na Akcije Zaljevskih Zemalja

Teheran Snažno Reaguje

Iranski dužnosnik je izjavio da će svaka akcija zemalja Perzijskog zaljeva protiv Irana naići na “adekvatan odgovor”. Ove riječi dolaze u trenutku kada se povećavaju tenzije između Irana i Izraela.

Moguća Odmazda Izraela

Iran je upozorio zaljevske države da bi bilo “neprihvatljivo” ukoliko dopuste upotrebu svog zračnog prostora protiv Teherana. Ova izjava posebno je značajna u kontekstu nedavnih izraelskih napada i iranskog raketnog napada, koji je uzburkao regionalne odnose.

Pregovori s Zaljevskim Državama

U isto vrijeme, iranski ministar vanjskih poslova Abbas Arakči je započeo posjetu Saudijskoj Arabiji i drugim zaljevskim zemljama radi razgovora. Ovi pregovori bi mogli biti ključni za ublažavanje napetosti u regionu.

Aktivnosti IDF-a i Stanovništvo

Izraelske snage (IDF) nastavljaju uništavati vojnu imovinu Hezbollaha. Također, planiraju detaljnu raspravu sa 60.000 evakuiranih stanovnika sjevernog Izraela o mogućem povratku kućama.

Izvori iz IDF-a naglašavaju da je slabljenje Hezbollaha važno za sigurnost povratka, ali i da je potrebno uložiti u popravke i infrastrukturu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -